...Pingstafton och Mors Dag...


Det här börjar bli en dålig ovana nu :)
Men jag är ju så fruktansvärt trött på kvällarna så jag orkar bara inte sätta mig framför datorn det sista jag gör...

Gårdagen utspelade sig alltså såhär;

Vaknade och insåg att det var KANONVÄDER ute! Fixade ihop lite frukost och tänkte sätta mig på bolkongen och stoppa i mig den. Men på vaddå!? Har ju sålt både bord och stolar till syster så jag tjurade ihop en stund innan jag kom på att jag kunde plocka ut kontorsstolen.
Satte mig på den, men eftersom balkongen lutar lite så hade jag helt plötsligt rullat emot räcket. Jahaja.
Knuffade iväg mig tillbaka upp mot väggen och fick sätta upp fötterna som stopp för att inte rulla iväg igen. *typiskt*

Vid elva trillade sen syster in, och vi knatade sen ner på stan för att få oss lite gratisfika i Badhusparken. Man kunde ju få vara med och slå nåt slags fikarekord där igår mellan elva och fyra, och det tänkte vi att vi skulle.
Men kön till kaffet började strax nedanför järnvägsövergången, så vi kände att det fasiken inte var värt det helt enkelt!
Tyckte liiite synd om de som anordnade hela grejen och gick utklädda i medeltidsoutfit, för det var riktigt riktigt varmt! (Förstås gjorde medeltidsmänniskorna reklam för nåt tornerspel lite senare under sommaren, så självklart fanns det också en riddare till häst på plats därnere.)

Lillasyster:   "ooh en häst jag vill klappa hästen!!"
 Storasyster:   "nej du får faktiskt inte klappa hästen, nu går vi"

Så vi gick ett varv därnere och vände upp mot stan istället, för att slinka in på ica och köpa en glass :)
Stannade och lyssnade lite på Hoven Droven som spelade på stjärntorget, och hamnade tillslut på apberget.
Träffade Tesen och vi bestämde att det skulle grillas lite senare, så när vi suttit färdigt tog vi en sväng in på systemet och efter det blev det en inhandling av kött och potatissallad.

Jag och syster skildes sen åt och jag gick hem för att fixa lite lunch, då jag förmodligen inte hade klarat mig fem timmar utan mat i magen.
Har inte tänkt på annat än mac n´cheese de senaste dagarna - sen jag såg Rachael Ray göra det i ett av hennes program - så jag tyckte att det skulle sitta finfint som lunch! Efter tillagning, PRECIS enligt instruktioner, var det då dags att smaka...
Och helt ärligt så är mac n´cheese inte mer än en amerikansk variant av stuvade makaroner (med lite ostsmak.)
:( blev faktiskt lite besviken måste jag säga... Har liksom förväntat mig att det skulle vara mer än så på nåt sätt.
Nåja.

Hann sova en liten sväng innan det var dags att hoppa på en buss mot Lugnvik.
Väl där såg det ut som vi skulle få inviga den nya grillen på baksidan, men med alldeles för lite kol, och nästan slut på tändvätska gick såklart det åt skogen...
Vi pallrade oss så småningom in på gården, och fick faktiskt låna en redan uppvärmd grill av våran gamla granne och kommunalråd, Ann-Sofie Andersson.
Lagom till att första köttbiten var uppäten dök också älsklingen upp och var sugen på mat han med. Så efter mycket om och men fick vi liv i grillen igen och vi kunde stilla våran hunger :)

Eftersom jag är så väldigt bilburen nuförtiden gick både öl vin och whiskey ner i älsklingens mage, och innan vi åkte in mot stan så hade han också hunnit med att hälla ut ett glas över sig själv och Tesens köksgolv.
Jodå lite slirig vart han minsann.
Vi släppte av de andra utanför Plaza, men jag kände mig inte riktigt "i form" för att följa med in, så jag och Robin åkte hem. Usch vad trist det bara känns ibland... :( riktigt riktigt trist....
Jag brukar ju vara en ganska kul typ, eller...?  *suck*

Avslutade kvällen med en kopp te framför några avsnitt av Vänner, själv förstås, för gubben somnade som en stock två sekunder efter vi kommit innanför dörren :)
Det var sen helt omöjligt att få med honom från soffan när jag gick och la mig, så han fick ligga kvar och snarka bäst han ville...



Det har förstås hänt saker idag också :)

Slog upp ögonen i morse och stirrade rakt på ett glas med en ananasskiva hängandes över kanten. Fattade ingenting på en mycket lång stund. Men min goding hade förstås gjort en smoothie åt mig, full med massa gottans! Yoghurt, hallon, kiwi och ananas - supermums helt enkelt!
Fick i mig den med lagom sömndruckna ögon, fortfarande liggande under täcket.
Men eftersom det var toppenväder idag med, så snubblade jag ur sängen ganska fort. Och hittade på en ny liten "snookie-melodi" på vägen (VÄLDIGT internt, och folk skulle förmodligen tro att jag inte har alla hemma om jag berättade)
Vi bestämde i alla fall ganska snabbt att vi skulle käka lunch ute på golfbanan, och jag som bara hört talas om den här fantastiska lunchen förut, såg mycket fram emot detta! :)

Strax efter Stocketitt var det poliskontroll, och Robin satt med glädje och insåg att det var ett mycket smart drag av honom att åka efter gårdagen. Själv hade jag ju ingenting att dölja, så jag blåste i tuten, och fick mig sen en liten tillsägelse om att förnya mitt knäckta och ihoptejpade(!) körkort. *Ooops*
Nåja, det skulle väl ändå behöva uppdateras antar jag, det är ju ändå sju år gammalt.

Robin slog ut en hink med golfbollar när vi kom fram, innan vi satte oss ner och käkade.
Och lunchen var över mina förväntningar måste jag erkänna, och jag förstår varför man pratar om den. PERFEKT mat för mina systrar även, veggos som de båda är... För när jag väl kom fram till kycklingen var jag proppmätt! :)

Drack en kopp te i solskenet, och for sen hemåt, med en liten visit på Villa Berghem på vägen. Mamma och pappa hade förstås köpt en paviljong i smide som de placerat nere på platån. Även en portal ovanför trapporna stod på plats, också den i smide. Paviljongen hade de visst gett lite och ingenting för, för att den var en utgående vara. Och det var ett mycket bra köp vill jag lova!

Åkte hem och bytte om och tog sen en liten tur upp till vårat hus hihi vad kul det känns att säga så, jag tror jag gör det igen. VÅRAT HUUUS! :)
Rensade vidare bland maskrosorna, och fyllde en korg till  (bara två dagar sedan vi tömde korgen TVÅ gånger med det äckliga ogräset)  Jag gillar inte maskrosor, blä :(

Åkte sen ner på stan och hämtade upp en lagom bakis lillasyster och tog med henne upp till huset :) Hon la sig raklång på gräsmattan med maskrosupplockargrejen i högsta hugg. Däremot gjorde hon inte ett sånt bra jobb så Robin var ganska snabb med att ta tillbaka den :)
Hmm, hon hade kanske kunnat andas på ogräset för att få de att vissna? hehe, tror faktiskt det hade gått bättre...

Hälsade på några grannar och kom sen fram till att staketet ska väck!
Känns väldigt knepigt att vara de enda med inhägnad gräsmatta, alla verkar ju vara såna bra grannar som gärna klipper gräset, och vattnar träden åt varandra så att stänga ut sig från gemenskapen är faktiskt inte aktuellt.. Alla verkar i alla fall vara glada över nya grannar, då de förra inte gjorde mycket väsen av sig, eller släppte nån för långt in på skinnet. (ganska tydligt med tanke på att de smackade upp ett högt jäkla staket när de flyttade in)

Tog sen en sväng upp på coopish och handlade lite smått och gott för mitt och systers morsdagstårtebak.
Och fixade sen en superfin marsipantårta med jorgubbar i, och några nalle puh-figurer som dekoration eftersom mamma gillar dem :)
Det blev såklart grillat idag också, och vi satte oss förstås i den nya paviljongen för att äta den.
Kaffe och tårta fick det däremot bli inomhus för det var inte jättevarmt ute längre.

Sen fick jag och Jeanette för oss attt vi skulle göra nånting kul, och vi kom ihåg en sida för hårfärgning där man kunde sätta in sitt eget ansikte och sen fixa frisyr och lite allt möjligt för att fädigställa en bild, och efter mycket skratt hade vi lyckats få till några bilder på oss. Hade inte så många kort att välja på, så ja... resultatet blev ju inte fantastiskt!
Men men... titta och njut!


                                                    

*Systrarna Rock n´Roll*





Tack och hej leverpastej!

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-31 @ 23:52:25   

Precis som en måndag ska vara :)

Väckarklockan ringde nio imorse, och jag kan inte påsta att jag hoppade upp ur sängen...
Men jag hade lovat Jeanette att jag skulle komma ut till henne runt halv tio, så efter en snooze så fick jag så gott rulla ur mitt varma täcke och stappla iväg.
Åkte förbi Tages och köpte lite frukost, en rostbiffsbaguette till mig och en ostfralla till syster. Och såklart två fantastiska skapelser - Sarah Bernhardt biskvier  ♥mums♥
Mitt te stod i princip på bordet när jag trillade in genom hennes dörr, men de gigantiska tekoppar hon har gjorde att efter hälften så var det dags för kisspaus :)

Började så småningom kladda i blekmedel, och med resultatet efter första omgången så var det även på måfå den där färgen landade vill jag tala om.
Hon såg ut som en tigerkaka i skallen när vi var färdiga, lagom fläckig alltså, så vi tog en sväng till ica vallhalla för att köpa en färg till...
För att sen mildra hennes fläcktyfus hade vi förstås en ljusbrun färg i beredskap för att "fixa" hårbotten med, och ja hon är ju inte svarthårig längre i alla fall, men jag tror vi ska göra ett försök till imorrn kväll, innan vi nöjer oss för den här gången :)
Jag skjutsade sen hem henne till mamma och pappa, för hon skulle följa med pappa när han skulle ta farmor till optikern, och innan jag for därifrån passade jag på att beställa en ny mobiltelefon via internet.
Har ju haft den här skittelefonen jag har nu, sen nästan ett år tillbaka då jag valde att kasta sönder min befintliga mobil och fick den här i låns...
Trodde då aldrig att den skulle vara med så här länge.
Men om fyra-fem dagar har jag nu en ny :) och det känns så jäkla behövligt! Och nu när digitalkameran lagt av också, har ju inte kunnat ta ett kort på snart två veckor, och det börjar bli tröttsamt.

När Robin kom hem från sin golfrunda runt halv sex, drog vi iväg till Dvärsätt och provsatt lite soffor.
Hittade den vi ville ha ganska snabbt, och innan vi lämnade byn hade vi beställt den (jippie!!)

Käkade middag på Spader Kung tillsammans med Jon, Angelica, Olle och Johnny, och trots mitt "utan champinjoner" var min pizza överöst med svamp!! Blev något less... *pucko*
Sen begav sig alla upp till Jon för lite Fifa, vi tjejer satt förstås på vår kant i soffan och drack te medan grabbarna spelade, men det var trevligt att spendera måndagskvällen bland sällskap.
Kände dock tillslut att det var dags att åka hem, så jag tog mitt pick och pack och for.
Väl här hemma tappade jag upp ett riktigt spa-bad med en massa olja och mjölk i, och låg o sippade på en öl under tiden som ansiktsmasken skulle stelna :)
Två minuter efter jag klivit ur badet, kom också älsklingen hem.

Börjar ganska sent imorgon både han och jag, men han har redan krupit ner i sängen, så jag tänkte inte bli långvarig jag heller...
 
*natti natti*








 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-26 @ 00:27:05   

Har jag verkligen ett sånt fattigt liv?


Ja, eftersom mitt liv inte verkar vara mer spännande än såhär, så får jag väl fortsätta med mina sammansatta inlägg... :)

I fredags köpte i alla fall Robin en gräsklippare, han hade förstås varit förbi vårat nya boende och insett att gräset var alldeles för högt :) Så när han slutade jobba vid halv tio, kom han ner och hämtade mig här hemma och sen så for vi upp för att klippa lite.
Och det var riiiktigt mycket gräs kan jag tala om, det första varvet såg det ut som han fick kämpa lite med.
Själv satt jag på en liten sten nedanför ingången till det inglasade uterummet och viftade bort mygg :)
Gubben kom då förstås på den briljanta idén att jag skulle ta bilen upp till McDonalds och handla lite mat, så det gjorde jag.
Och när jag kom tillbaka hade han klippt ett helt varv, så vi satte oss ner och mumsade lite hamburgare och strips ett tag, innan han kände att det var dags för att kratta ihop allt gräs inför ett ett andra klippvarv. :)
(det låter försås som att jag mest tittade på och ja mycket möjligt att jag gjorde det också, men jag gjorde faktiskt LITE nytta ialla fall, jag tog en sax och klippte för hand under staketet där inte gräsklipparen kom åt sådeså!)
Två timmar senare var vi på väg hemåt.

Igår när vi slutat jobbet båda två, bar det iväg mot Hallen där det vankades go-middag med övernattning :)
Åh vad jag gillar att vara där! Jag mår så bra i hela kroppen så fort jag vet att vi ska dit, och att sova över är det bästa!
Det är lite som när man var liten och skulle åka upp och sova hos farmor och farfar, det tar ganska lång tid att ta sig dit, o så är det så lugnt och skönt och ingen trafik direkt. Precis vad man behöver ibland, bara åka bort från allt...
Spelade lite kubb, och jag tar åt mig äran för de nedslagna träbitarna, trots att mitt lag nu inte vann haha
Åt grillad banan med choklad och glass - bästa sättet att äta en banan! På andra plats i en smoothie, och på tredje - eh, kvar i fruktdisken? (gillar ju egentligen inte det boomerangformade gula bäret...)
Och tittade sen på en störd spansk skräckfilm med rabiessmittade människor som sprang runt och bet varandra, innan det var dags att krypa ner under tre täcken i husvagnen :)
Var förstås tvungen att låsa dörren så ingen skulle få för sig att vi var lovliga byten inatt  *hrm*  :)

Vaknade med fruktansvärd huvudvärk imorse, men det var det värt!
Lite lagom trångt och kyligt var nog bovarna i det dramat...
Missade färjan med några sekunder, men han ville visst inte vända tillbaka för våran skull så vi åkte över Oviken på vägen hem, och jag somnade som en stock så fort vi klivit innanför dörren, och fattade nada när alarmet gick igång två timmar senare, en kvart innan det var dags att knata upp till jobbet... Hade lugnt kunnat sova nån timme till.
Men det var soligt och skönt ute, så efter en liten promenad var jag i mycket bättre form :)

Mamsen hade lämnat två meddelanden på min telefon, så vi åkte ut en sväng till ön efter jag slutat nu ikväll och kollade in det senaste :)
Isoleringen mellan kök och vardagsrum är nu (äntligen) borta, och det är snart dags att sätta upp gipsplattorna ute på "bygget". Det känns jättekul att det går med en sån jäkla fart nu! Heja ROT-avdrag! :)

Åkte hem och lagade en sen thaimiddag, längesen nu vi gjorde nåt sånt så det smakade riktigt gott.
Tittade sen på Click, och grät ögonen röda.
Usch vad bra den är :(

Har lovat att färga systers hår imorgon bitti innan vi drar iväg och kollar på lite mer möbler, den förbaskade soffan är ju i största laget så vi måste hitta nåt annat. *morr* Och utemöbler, köksbord, you name it...!
Tre veckor kvar nu... :)

Ska försöka vakna lite mer utvilad imorgon, så nu får det vara färdigskrivet...
Och förhoppningsvis går det inte tre dagar till nästa gång, det MÅSTE finnas nåt mer att säga det bara måste!
Men tills dess... godnatt därute.
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-24 @ 23:52:58   

Lite uppdatering...


Pappsen fyllde 51 i måndags och vi samlades för att äta middag tillsammans, jag gjorde min lasagne och sen blev det glass med jordgubbar till efterrätt – mums! Han kände sig till och med slagen när det gällde lasagnemakeriet hehe :) Annars vet ju alla att pappas lasagne är bäst! Av nån anledning försöker han överträffa sig själv varje gång, med ett extra lager pastaplattor (om jag inte minns fel så sa han att han nu kör med 8 lager!)

                                                                    

Åkte sen hem och ringde hyresvärden om våran utflyttning, som såklart har strulat till sig lite, men det löste sig ganska bra efter telefonsamtalet, och har vi tur så kommer vi ut i mitten av juni, men som senast den sista. Nåja, en halv hyra åt skogen får vi väl nöja oss med känns det som. Om vi haft otur hade det legat tre månader i ryggsäcken istället.

Eftersom lillasyster jobbade under måndag kväll, och inte kunde vara med på middagen, ville hon också laga lite födelsedagsmat åt pappa, så jag begav mig ut på frösön igen på tisdag där det vankades quornpaj och bärpannacotta!
Lyxigt med finmiddag två dagar i rad måste jag säga!  :)

                                                                             


Hämtade Robin på jobbet vid tre igår och vi gled iväg en sväng mot torvalla för att kolla lite utemöbler, och ny soffa till vardagsrummet. han hade sett en MEGA-stor soffa på Bonus, och den ville jag ju förstås väldigt gärna sitta i.
Däremot vågade vi inte beställa den, med tanke på att vi inte har nån aning om den skulle gå in (!)
Sen var det tänkt att vi skulle göra egna biffar till middag, så vi var och handlade färskpotatis och lite allt möjligt gott som vi tyckte hörde till, men så fort vi satte fötterna innanför dörren så kände vi att det nog var dags för en liten tupplur innan maten.
Dumt gjort!
För när vi väl vaknade var klockan nästan halv tio, och middagen var lååååångt borta.. *suck*

Gick till jobbet idag, och innan jag ens var uppe vid infarten till ATS flåsade jag som en gammal nucka, fy fan vad jobbigt det var! Helt sanslöst att man kan bli andfådd av det, tsss....
Tur att ingen hörde mig andas resten av vägen haha!
Belönade mig förstås med en mjukglass hos Roy när jag kom upp till Coop :)

" En brittisk studie visar att man blir tjock av att träna"
Jodå, jag skulle vara ett praktexemplar när det gäller en sån sak, för så fort jag tycker att jag gjort något bra, träningsmässigt, så känner jag också att då får jag ju äta den där chokladbiten eller hur?
Det britterna alltså har kommit på är att kvinnor( i synnerhet) belönar sig själv ofta efter ett pass, och då gärna med mer kalorier än de precis gjort av med.
Och jag är PRECIS sån ska ni veta.
Hur jag nu spann iväg till det här från att jag blev andfådd på väg till jobbet vet jag inte riktigt, men men....
Ska gå till jobbet även imorrn, men tror jag ska hoppa glassen efteråt. Bara tror..  ;)

Men nu har jag i alla fall lyckats avklara FYRA dagar på ETT inlägg!  Tjooohoo!!
Inte så illa pinkat va?  :)

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-21 @ 22:30:33   

★I´m in loooove with a fairytaaaale!★


Japp, melodifestivalen gick som den skulle igår, och den norske lille gutten tog hem det med jordskredsmarginal! :)
Förstår det helt och hållet, för han var ju fantastisk! Man blev så glad när man hörde hans låt, och den sitter fortfarande inpräntad i hjärnan.  
  Mr Eurovision 2009 ----------->                       


Vårat bidrag var ju faktiskt inte så bra igår, så jag förstår hennes dåliga placering... Hon ler ju lite skumt i vanliga fall, men igår var det helt sjukt. Det såg ut som om hon skulle brista ut i skratt vilken sekund som helst under verserna..

 Det blev för övrigt en lyckad middag, hela familjen åkte upp på coop och handlade tacomaterial, med den nya frysta morotskakan som desert - mums!
Robin skulle ju egentligen iväg till Jon och Angelica och käka middag, men han blev kvar här hemma i alla fall, och smet efter kaffet och kakan istället. Mycket mysigt! :)

Mamma somnade efter att första häften sjungit sina bidrag, men vaknade dock till när Danmark gjorde sitt framträdande, och rockade loss lite...  
                                     *ååh DET HÄR är bra!*

En typisk "mamma-låt"!   :)



Blev bjuden på middag på ön idag, och som vanligt när det är grillvänligt ute så jobbar mannen... :(
(Tog dock med mig en köttbit hem åt den hungriga stackaren.)

Började städa undan lite i gästrummet nu ikväll, och tömde garderoben på handdukar och sånt..
Det känns sååå skönt att röja bort, och packa ner saker. Bara två veckor tills vi flyttar nu!
*hoppas hoppas hoppas att det inte blir några problem med hyresvärden*
Vi tyckte att det kändes så bra att stöka bort saker, så vi tog en vända ut på ön och förbi mor och far först med en liten ljusstake som de skulle få, och sen förbi syster med sånt som hon kunde tänka sig ta över.
Hon har även tjingat både soffa, soffbord, mikro, och köksbord med stolar - och vips så hade vi pengar till nya grejer! 
Nice :)
Det som sen blev kvar av våran lilla "baklucke-loppis" hamnade i soporna.

Nä, ska hoppa in i duschen nu och sen i säng.
Imorgon kommer de nya hyresgästerna på visit  :) och man vill ju se någorlunda presentabel ut i alla fall!
Och inte som om sju svåra år dragit förbi... 
(det brukar för övrigt vara mitt normala ansiktsuttryck och sinnestillstånd när jag sovit för lite...hrrm)

Så godnatt därute!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-18 @ 00:17:49   

Lördagsmys! :)

Hann sitta med systrarna ungefär en halvtimme igår kväll innan de ville ha skjuts in till stan :)
Varför inte längre? Jo Robin hade bilnyckeln med sig ut på golfbanan och jag kunde ju inte åka nånstans innan han dök upp.
Letade som en tok i lägenheten efter den först, innan jag kom på att ringa och kolla var han lagt den.

Vi bestämde i alla fall att vi ska se melodifestivalen tillsammans ikväll, med middag innan och kanske lite morötter och dipp till tv-tittandet. :) Trodde det bara skulle bli vi systrar tills jag pratade med Madde idag, då hon säger att hon bjudit in mamma och pappa också! Åh va mysigt det blev helt plötsligt! Hela familjen samlad är ju inte så vanligt längre sen alla flyttat ut.

Fick också höra att systrarna sett min balklänning utanför Gamla Teatern tidigare under kvällen - förstås med en människa inuti! :)
Lånade ut den till Tove på jobbet, då hennes klänning förmodligen inte skulle dyka upp i tid på grund av försenad leverans. Usch va tråkigt det ska kännas att beställa en klänning som man inte får chansen att bära :(
Men tydligen hade hon varit jättefin i min gamla stass, så det känns ju bra!
Den är ju bara använd EN gång, på min studenbal, så en bal till förtjänade den verkligen haha!

Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli fyra, då jag hoppas på att bli upphämtad så vi kan åka och handla lite mat till ikväll.
Jag har fortfarande ont i skallen och känner mig lite yr, så jag kanske ska lägga mig och vila tills nån hör av sig och säger att det är dags...
Var ner på stan och uträttade lite ärenden strax efter tolv, och av fyra saker jag skulle komma ihåg, FYRA, så mindes jag tre.. Åååhh! vad less jag blev när jag kom på det, men då var jag nästan hemma igen och orkade abslout inte gå tillbaka ner igen *morr*

Handlade bland annat nya tekoppar, då vi har kasserat alla vi haft inför flytten, och tyckte jag tittade ordentligt efter skador innan jag tillslut valde fyra stycken och traskade iväg mot kassan. Men när jag packade upp dem här hemma, så var det likförbannat en som var kantstött! Inte mycket, men det stör mig nåt fruktansvärt :(
Så på måndag måste jag ner och byta den...

Har Oprah på i bakgrunden, där paret McCann gästar idag. Det är två år sedan deras dotter försvann nu, och jag kan inte ens föreställa mig hur det ska kännas att förlora någon på det sättet, och så har polisen lagt ner fallet...
Mamman ser helt förstörd ut fortfarande, och det förstår jag.

Jag känner mig helt förstörd jag också, inte nära på det sättet, men jag är så tung i huvudet fortfarande, och matt i kroppen så jag vet inte vad det tagit åt mig!
Har stoppat i mig alvedon men de hjälper inte ett dugg, och jag får ju inte äta några andra värktabletter... *suck*
Inte för att jag kan komma på nån annan som jag tror skulle vara bättre.
Ipren kommer jag nog aldrig stoppa i mig igen, då jag bara blir ännu sämre av den tabletten. Helt vimsig och illamående, men läkarna säger att jag förmodligen inbillat mig. Såklart... för såna biverkningar lät vääääldigt otroliga för det preparatet..
Idioter.

Nä som sagt, vila skulle jag ju göra, så jag lägger ner skrivandet för nu...
Kommer kanske med uppdatering senare ikväll, när Eurovision är över och alla gått hem :)

*C U*
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-16 @ 15:38:21   

Ett sista farväl


Idag var det farfars begravning, och även om det i sig känns jobbigt så brukar det kännas bättre överhuvudtaget när den är över...
Man accepterar på ett konstigt sätt, att "såhär är det faktiskt".

Strax efter nio i morse tog vi bilen och begav oss mot Laxsjö, och jag insåg att jag inte varit dit upp sen farmor och farfar flyttade fån Laxviken, men jag har velat minnas hur allting såg ut DÅ (konservativ som jag är...) och inte få nya bilder i huvudet.
Det var förstås oundvikligt när vi körde in i den lilla byn, för längst upp på kullen där farmor och farfars gård låg, fanns också ett mycket stort skogsparti senast jag var där. Den skogen var nu jämnad med marken, och jag gillade inte alls vad jag såg :(
Men mycket kan ju hända på fem år...
Huset är ju invändigt ett helt annat hus sen det såldes, och jag har valt att inte ens se en bild från hur det ser ut nu, alla glada minnen är kopplade till något som inte längre finns kvar, och det gör mig bara ledsen.

                                                    

Begravningen gick i alla fall bra, många som grät förstås, men också nåt skratt när det var dags att minnas glimtar och typiska stunder ur hans liv.
Hur han bland annat, trots sin höga ålder, tog stegen upp på bygget istället för att gå in genom ytterdörren
"för att inte väcka mamma och pappa"
Eller när han, även fast pappa sagt åt honom att det är för tungt, kört bort skräp och bräder till soptippen - för att DÄR locka till sig hjälp att lasta av det, med just sin höga ålder som ursäkt.
Jodå... sån var han!

Bara två dagar senare hans död, kom det även ett paket på posten med en massa prylar, och ett brev där det stog 
"tack för att du anmält dig till introduktionskursen i internet"

Hörde också ett rykte om att han var lite intresserad av det här med Facebook...
Så bara för att man är 93 betyder det inte att man ogillar det nya och tycker att *allt var bättre förr* :)

Tog ett varv i Laxviken innan vi åkte hem, och stannade vid Sågbacken. Jag ville visa för Robin var vi brukade dansa runt midsommarstången när vi var små, och titta på den bäck och det vattenfall vi varit imponerade av tidigare.
Vattenfall tror jag dock inte det räknas som :) men allting var ju så mycket större när man var liten!
Vi stannade även till vid Hoverbergsströmmen och vandrade runt och tittade lite, tänk att det fortfarande fascinerar mig hur sjön inte kan tömmas på vatten med den kraft och mängd som vattnet faktiskt rinner igenom.

                             
                     Vårat vattenfall :)
                           Den gamla dansbanan...

Lämnade av Nette hos mor och far, och for sen hem och slängde oss i sängen.
Fy sjutton var slut vi var båda två!
Robin lär ju kännt av allergimedicinen som han blev itryckt tidigare, och jag kanske skulle behövt lite, för så tung i huvudet som jag varit idag minns jag inte när jag kände sist.
Visst, hela dagen har väl gjort sitt. Man är ledsen om vartannat, och dricker alldeles för lite vatten såklart...
Men vi somnade riktigt hårt när vi väl lagt oss, och gubben som skulle iväg och titta på Jons fotbollsmatch vaknade en halvtimme innan han skulle vara där, och då hade han tänkt hinna upp på bolaget en sväng innan.
Tio i sju gick han ut genom dörren :)
Då hade vi sovit två timmar. Efter han gick somnade jag om och sov två till...

Robin ringde och sa att han skulle komma hem runt kvart över nio, och då kunde jag göra mig i ordning för middag.
Åkte ner på lilla Siam och köpte med oss thaimat hem - ååhhh vad jag saknar maten i Thailand såna gånger! Robin valde en rätt som var väldigt lik en av mina favoriter därborta, men själv så tog jag det jag alltid tar :)
Kyckling med bambuskott i kokosmjölk! MUMS!

Efter maten ringde Jon och undrade om han skulle med ut på golfbanan en sväng, så jag ringde Madde och tänkte kolla vad hon har för sig ikväll.
Och hon sitter hos Nette och dricker vin den jäkeln! Fy fanken vilka syrror man har! Inte ens ringa o fråga om man vill va med!? Blev lite tjurig faktiskt... :(
Fick förstås en inbjudan väldigt fort, och en liten ursäkt att de glömt mig...
Så jag har beslutat mig för att åka ut och säga hej en liten sväng, de ska väl ut o svira ikväll som det lät, men jag är ju ett ganska trevligt sällskap i alla fall även fast jag inte dricker! Eller!? *hmpf*

Dumma er....

:)


Hej så länge, nu åker skorna på!

   ♥Tack för allting och sovgott farfar♥
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-15 @ 22:59:16   

Gamla bilder...

Var inne och läste på Emilies gamla blogg en sväng, och tog mig friheten att *kidnappa* lite kort från glada dagar... :)



"Revyflickor med fernet-tradition", Emilies födelsedag 2007...
                                           Revy-SM i Motala, Brandlarmet gick på                                                                                                                   vårat vandrarhem in the middle of the night,
                                                                                                                  så vi fick oss lite friskluft tills brandkåren dykt upp

                               Fantastisk pose på toaletten på Folkets Hus :) 


                                                                    Kräftskiva...                      
        ALLDELES för många varv i en rondell till Roland Cedermark(!)
          Så här kul kan det bli när man tittar igenom kameran efter "blås-bilder"---->                                                        

                                                        
                  Hela SM-gänget -07 (med Robban och Sandelius som stand-in)




Åh vad jag längtar tillbaka!
Fy fan va kul vi hade :)  Tur att det finns bilder...


Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-12 @ 15:41:52   

Äntligen sommarlov!

Yes!

Åh vad skönt när terminen faktiskt är över! :)
Även om det har varit roligt (nästan) hela tiden, så är det med stor glädje jag lämnat Folkets Hus och våran dansavsluting ikväll... Huvudet dunkar rätt bra vill jag meddela.
Känns som jag bott därborta sen femtiden i fredags eftermiddag haha!
Genrepet var inte över förrän vid tio, och efter det var det bara direkt hem o sova, och så fort jag vaknade igår var det dags att göra sig i ordning för att åka tillbaka, och så samma sak idag... *puh*
Vi hann också slänga in en avslutningsmiddag på Eastern Palace igår kväll, och den satt mycket bra! :)
Jag gillar ju mat...!

Allting har flytit på bra, inte driekt några missar som man lagt på minnet. Fel musik sattes igång två eller tre gånger på hela helgen så jag är jäkligt nöjd må jag säga :)
Och jag har mest suttit och tittat den här avlslutningen, det fanns redan andra som tagit på sig alla arbetsuppgifter. Fick "jaga" en liten sväng nu i kvällsshowen bara, men annars har jag varit helt befriad från jobb. :)

Tyvärr la ju min kamera av i fredags så inget finns dokumenterat :(
Och hur det gått till har jag inte den blekaste om!
Den fungerade i onsdags, och när jag skulle slå igång den i fredags så var det helt kört. Batteriet är fulladdat så det har inget med det att göra heller...
     *MORR*
Så jäklarns typiskt, bara för att jag ville ha en massa kort på mina dansgrupper...

Ska försöka stjäla lite bilder av nån annan, så småningom...

Nä som sagt, jag är helt slut efter den här helgen, och jag orkar faktiskt inte skriva mer än så här nu, trots att det var ett tag sen mitt senaste inlägg...
Så nu ska jag bara lägga mig i soffan och mysa med en kopp te, alvedon, och min alldeles egna mumsbit Robin :)


Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-10 @ 22:54:20   

Wiiiiiiieeeeeee!!! :)

Gårdagen var minst sagt spännande vill jag säga! :)
Hade många moment som skulle avklaras innan dan var över, och ett av dem var att berätta för Robins föräldrar att vi vunnit budgivningen på radhuset vi tittat på...

Japp! Nu är vi snart HUSÄGARE hahaha! :)

Vi satte oss i alla fall i bilen på väg mot Hallen, för en trevlig liten middag med bland annat morotssoppa som Robin höjt till skyarna, och innan vi visste ordet av så ringde mäklaren och talade om att de andra budgivarna lagt sig, efter vårt taktiska sista försök (+30.000 på det senaste) att vinna!

Man fattar det inte riktigt än bara, men det lär ju gå upp för en när man sitter på banken och vill ha pengarna...
Usch för att dra på sig ett lån!  :) Det går ju emot mina principer totalt!
Men den summan har man liksom inte i bakfickan, så det är väl bara att bita ihop antar jag.

Det var lite svårt att hålla sig när man fick frågan "hur känns det att ha lagt ett bud på ett hus då?"
Ville ju vänta en stund till...
Och helt apropå ingenting under middagen så sa älsklingen "Jo vill ni höra nåt kul, huset ÄR vårt" och mitt emot oss satt helt plötsligt två chockade föräldrar och undrade hur vi inte kunnat säga nåt på en gång :)

Två sekunder efter det plockar förstås Robin fram två kuvert och räcker över till dem.
En liten *present* om de nu inte skulle bli glada över att vi plötsligt "blivit med hus"...

Hihi, och det var roligt att se dem öppna sina presenter, jag hade ju redan hjärtklappning, och den blev inte mindre av att se nästa ansiktsuttryck!

Isak dök upp lite senare, och fick sin present han också.. Han fattade ingenting till en början men sen trillade poletten ner :)
Småtittade på en fotbollsmatch, och tog sen elva färjan hem och svängde förbi Alicia, Jimmy och lillvovven som växt som tusan den sista tiden! Vi skulle lämna över lite saker till henne från mamsen, och så fick förstås hon också en liten present :)



Klockan hade tyvärr passerat tolv när vi somnade igår också... och även imorse ringde alarmet strax efter fyra(!)

Har varit helt slut hela dan, och all ombyggnad som vi gjorde i brödavdelningen igår, fick vi göra om idag...
*suck*
VARFÖR kunde ingen smart människa komma på att det inte var rätt plats från början!? Näe, nu skulle alla kex flyttas tillbaka två hyllor bort, istället för att flytta dem direkt en hylla igår! Man blir ju sååå matt.

Köpte en tårta och åkte ut till mor och far vid halv sex ikväll, och firade vårat husköp lite mer. Okej det är ju inte färdigt än, men nästan! Man måste ju få fira eller hur?

Så här nära har jag då aldrig varit att äga nåt, annat än möbler då...
Har i och försig avverkat nån bil, men det har ju bara varit skräp allihop.
Den dyraste kostade 6000 kr, och det absolut bästa som kunde hända den bilen var att den nästan sjösattes när handbromsvajern gick av hemma på mamma och pappas gård, och den studsade ner över vinbärsbuskar och utemöbler och ner mot sjön... :)
 

Även de fick en present av oss, och mamma blev så glad så hon hoppade runt i köket  ett tag innan hon satte sig ner och forsatte fika.
Vi har visst blivit väldigt givmilda på slutet :) hihi
                                        

 Okej...det var inte riktigt en sån här tårta, men den ser så jäkla häftig ut! Eller hur?

Skjutsade Robin till Jon lagom till fotbollen (japp, det är sånt även ikväll!), och åkte sen och köpte mig en pizza till middag.
När jag åkte därifrån stod det en liten mupp i ett gathörn och pratade med sig själv, bara ett stenkast från pizzerian... Var bara tvungen att ringa pappa på en gång, för samma mupp stod och pratade med sig själv i samma gathörn, sist vi åkte förbi och köpte pizza. Haha :)


Nä, nu ska jag ta en dusch och sen fixa lite kvällsfika och vänta på att Robelirob ska komma insläntrandes...

Och imorrn ska våra föräldrar följa med och titta på huset! Åh vad bra allting känns just nu! :)



Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-06 @ 22:58:04   

R e l a x !

Har precis klivit ur badkaret :)
Det var riktigt skönt ska jag tala om! Och en massa skum blev det...
Vi har ju tyvärr inte så varmt vatten i badkarskranen av nån konstig anledning, man kan bara vrida den till ett visst ställe, och det är inte tillräckligt för mig! Så Robin var snäll och fyllde i två hinkar med kokhett vatten från köket ner i mitt bad *mmm*
SÅ ska det vara!
Gjorde både ansiktsmask och hårinpackning, det enda som saknades var en Bacardi Breezer (min och Robins "badkarsdricka"!)
Han hade förstås glömt att vi var hembjudna till Alicia för en titt på nya lägenheten, och hon ringde och undrade vart vi tagit vägen strax efter jag lagt mig ner i vattnet. Så Robin smet iväg dit fortare än kvickt  :)


                                      <------------- moi, under ett lager av skum

Idag blev det faktiskt grillat på riktigt ute på skön-ön, jag slutade fyra så jag åkte ut direkt efter det. Tyvärr jobbade mannen till halv tio ikväll så han fick inget sånt. Han har istället precis tryckt i sig en nachostallrik - som faktiskt såg så god ut att jag var tvungen att värma lite chips med ost och salsa till mig själv med... (hans tallrik bestod däremot av mycket mer än så)

Hittade lite kort när jag var hos mamma och pappa, och "tjuvade" med mig dem, för att lägga in här...

                                         Blåsippor.. förstås!

                                         Nicko och Leon---->
     
     
        Bryggan, som inte klarade vintern....  
        
                                        
                                                     

Och en fantastisk guldpaljettsko som jag bara MÅSTE ha! :)
                
                         
                                                                När jag ska få tillfälle att använda den vet jag ju förstås inte...
                                          så mycket som jag använder högklackat menar jag...  *hrm*





När Barca gjorde 5-2 målet igår kväll, tog det inte många sekunder innan champagnekorken small av, och matchen slutade totalt med 6-2 till Barcelona så det var en lycklig gubbe som gick och la sig :)


Mer champangne åt folket! :)           
     
                                 "Messi" messar lyckan till pappsen :)   
                                                                                          
                                                                                       

Nu har jag tagit på mig att jobba imorrn, på min lediga dag *suck* och när jag egentligen har ALLDELES för mycket att göra inför dansavslutningen till helgen... men det betyder att väckarklockan ringer 04.20 och jag borde sovit för längesen!!
Så godnatt därute, och tack för idag! 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-03 @ 23:43:32   

Hmm... dålig bloggkaraktär fröken Ekwärn! :)

Det var ju inte såhär jag hade tänkt mig mitt bloggande egentligen :)
Jag ligger ju en dag efter - igen!
Tyyyypiskt!

Men jag var alldeles för trött när gårdagen var slut, så det blev sängen direkt.

Det var fantastiskt väder igår! Och då menar jag verkligen FANTASTISKT!
Första maj men det kändes som högsommarvärme.
Jag hade fått ledigt från jobbet (inte mig emot) för eftersom det var röd dag så skulle det inte komma några varor, så jag satt på balkongen i princip hela dan.. Okej, jag låg väl mer i dörröppningen än satt om jag ska vara ärlig.
Bara där som man kunde få ut så mycket sol som möjligt  :)
Och man måste ju passa på de få dagar man faktiskt inte jobbar när solen skiner!

Vid femtiden tog jag bilen ut till Lugnvik, där det skulle grillas hos Tesen och Svenne. Och i min lilla värld så trodde jag då aldrig att innan klockan var halv sex så skulle vi vara 16 pers!!
Det dök upp folk från både höger och vänster  :) Jättekul att det blev så många, oftast brukar ju hälften droppa av innan kalaset ens har börjat...
Och det var fruktansvärt gott med kall öl vill jag lova, (även om den var alkoholfri!)   :)
Jag parkerade tillslut min rumpa på en filt med Tesens syster, mamma och hennes karl Tore och där satt jag bra.
Däremot så märktes det rätt fort att det faktiskt inte är sådär mycket "sommar" i skuggan, som sakta kröp inpå filten... *brrr*
Det kändes som om vi flyttade och flyttade den där filten för att få en stund till i värmen, men tillslut så var solen helt bakom huset, så då tog vi med oss grillfesten in till innergården istället  :)
Det blev tjejerna mot i killarna i kubb, och vi vann första (skulle vilja säga att det var på grund av skicklighet, men tyvärr...haha...)
Jag var med i två rundor till, men sen var jag tvungen att bege mig hemåt. Jag och Robin skulle ju också grilla hade vi bestämt, och han hade precis kommit hem från en fotbollsdömning i Stugun och kände inte att han orkade åka ut till oss i Lugnvik då, så halv nio igår kväll intog jag min andra middag :)

Efter maten så knatade vi ner till Brunkullans uteservering där Jon och Angelica och halva Jons fotbollslag satt. Första dan för att få hålla en uteservering öppen så självklart var man tvungen att trängas lite under infravärmen :)
Jon försökte föklara för grabbarna hur man "klunsar" på hogdal-vis och jag trodde jag skulle kissa på mig av skratt!
Någon som förstår hur det funkar? Inte jag i alla fall, men det var en massa löv och bläckfiskar inblandat haha
och nån jäkla skudden som man kunde använda en gång per halvår..! Eh? :)

Där satt vi i alla fall tills det var dags för sängen.. Älsklingen började ju jobba klockan sex imorse, så strax innan tolv knatade vi hemåt..



Det har varit ganska bra väder idag också, men solen försvann på eftermiddagen och det var mulet ett bra tag, tror till och med att det regnade en stund (!)

Slutade jobba klockan sju och då blev jag hämtad och så åkte vi ut till mor och far på ön en sväng, där jag trodde det skulle finnas lite mat till oss. Det gjorde det i och försig, men inget som var färdiggrillat, utan vi hade kunnat fått dra igång grillen igen och fixa det själv men då kändes det så stressigt ( viktig fotbollsmatch på tv...) så vi gick direkt på kaffe och bulle istället.

Grannen Therese är ensam hemma i helgen så hon hade bjudit upp mamma och pappa dit, och lillasyster som också lyckats pallra sig dit, så vi fikade lite snabbt på hennes altan och sen for vi hem igen för att inte missa avspark...  :)



Nu har jag stängt in mig i gästrummet.
 Robin får vara i fred där ute i soffan ett tag :) och jag får en liten stund för mig själv...

Jag är inte alls fotbollssugen idag, men jag ska nog sätta mig och titta på andra halvlek ändå.
Han har förstås uppdaterat mig rätt bra hittills, det går ju liksom inte missa vad som händer när han skriker rakt ut hur han känner...

Just nu står det 3-1 till Barcelona, vilket betyder att han är på bra humör :)
Hoppas bara det håller i sig, han har ju väntat så länge på den här matchen! 


Nu börjar andra halvlek, dags att kila
...


Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-02 @ 21:09:47   

Valborgsfirande?

Okej, först en liten uppdatering från igår...
Robin satte nyckeln i låset ungefär samtidigt som jag publicerade mitt inlägg, och två sekunder senare står han i dörröppningen till gästrummet (där datorn är placerad). Innan han hinner öppna munnen så ser jag förstås att han är lite lagom onykter :) han får liksom en konstig fingerspasm när han druckit - ser ut ungefär som att han spelar luft-piano!
Mycket pratglad och luftpianospelande försvinner han ut ur rummet och in i köket..
Jag hinner i princip gå på toaletten, och när jag kommer tillbaka hittar jag honom NAKEN i full färd med att göra kvällsfika!  :)
Men så kan man ju också göra...

*älskar dig gubben, du e så jäkla go*

Well, vi hamnade tillslut framför tv:n och satt och pratade ett tag om hur mycket han tyckte om huset han varit och tittat på tidigare under dagen (jajemen, börjar bli vuxna nu)
När jag var där förra veckan hade ju mäklaren fått för sig att elda i en öppenspis som hon inte kunde med, så sju minuter var väl den tid jag kunde stanna kvar därinne innan jag fick ont i både hals och ögon och luktade grillkorv  - jodå, spjället var ju inte öppet så det rök in kan jag lova!
Men Robin blev helt såld, så vi bestämde oss för att sätta ett "tak" för hur mycket vi är beredda att lägga på ett boende.
Däremot pratade han så mycket att jag tillslut var tvungen att säga åt honom att vara tyst.  Då vill jag också meddela att vi lagt oss i sängen för länge länge sen av anledning att vi snart skulle upp igen...  :)



Jag kom nyss hem från en danslektion, och tydligen är det många som valt majbrasa framför dans ikväll, för inte ens hälften av eleverna var där.
Den senare lektionen ställde jag in redan förra veckan, bara Cassie som tänkte dyka upp, så vi kom fram till att vi skulle strunta i det. Men att 13-15 åringarna också skulle ut och svira ikväll det trodde jag aldrig... 

Nu "pangas" det raketer utanför, och jag tycker att jag ser röken från majbrasan i badhusparken  :)
Ålsklingen borde komma hem vilken minut som helst, så jag ska kolla vad han känner för att göra ikväll.
Antingen bara mysa inomhus, i badkaret kanske med en flaska champagne? (har lagt en sån på kylning)
Eller kanske gå ner en sväng och kolla på fyrverkerierna o så...


I will be back om en stund...



Får spara champagnen till en annan dag...

Det blev alltså en sväng ner på stan :)
Och det var rätt mycket folk ute, man blir nästan lite folkskygg när man knatar runt nykter bland alla dessa fulla fjortisar!
Gick ner och tittade på det som var kvar av majbrasan, och träffade Toth, Pontus och "gänget" , alla smuttandes på en öl såklart .
Två sekunder efteråt dyker förstås farbror Polisen upp och ber alla hälla ut det de dricker på :)
Nåja.
Ett litet fyrverkeri hann vi se därnere i alla fall, innan vi gav upp.
Vi smet därifrån och snirklade oss upp mot stan igen, mellan högljudda fyllskador och småflickor.
En tjej stod vid ett gathörn och pratade mobil, eller typ grät och undrade varför hennes kompisar fått höra först att killen skulle göra slut (tror det var han i andra änden av luren). "härliga Valborg"

Trodde jag skulle se fler danstjejer ute, men mötte bara tre av dem.. i bra skick dessutom!

Vi knatade vidare mot Sibylla på busstorget och köpte såna där chilicheese-tops *mums* (ny favorit!)
och sen gick vi hemåt.
Hade ju hoppats på att stöta på Tesen och Svenne men de kanske fick för många kaffedrinkar hos mamsen, så de blev kvar inne..


Nu håller Robban på o somnar i soffan, så jag tror det är dags att lägga ner.. :)


Fantastiskt skönt att vara nykter en dag som denna!






Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-05-01 @ 00:15:37