Bye bye apartment... hello monster! :)

Idag tog vi äntligen tag i städningen av lägenheten, sista dan av alla - såklart!
När vi flyttade kändes det som att det var en evighet till den sista, vilket skulle betyda att vi hade jääääättemycket tid till att fixa och dona därnere innan vi var tvungen att vara ute.   :)
Men vi har liksom skjutit städningen framför oss till eh..... idag!
Nja, vi har faktiskt varit ner två gånger tiidigare om jag inte har fel, en gång i helgen och så en sväng igår, då vi satte tillbaka badrumsskåpet...

Men nu är det gjort!
Tog inte så lång tid som jag trott, och vi slapp utflyttningsbesiktning. Det räckte med att vi lämnade nycklarna, och så skulle han höra av sig sen om det var något. Gud vad skönt DET kändes! :) 


              

         

Storsjöcupen drar igång idag, så jag skjutsade Robin till Jämtkraft Arena och sen for jag ut till mamma och papppa för att hämta en vinbärsbuske som vi tänkt plantera ute på våran tomt.
Ville överraska lite lagom till att han kom hem, han är ju själv så duktig på att fixa o trixa och överraska med både det ena och det andra så jag ville också visa att jag kan göra nåt :)

Fick hjälp av pappsen att gräva upp den, men trodde att "en liten bit" av busken skulle vara mindre än vad som faktiskt var. Insåg att det inte skulle gå att frakta den i bilen som jag först trodde, utan det vara bara att rulla fram släpvagnen...
:)
Efter lite om och men så var i alla fall monstret tillslut på plats! Japp, ett gigantiskt monster till vinbäsrbuske är precis vad det är, och nu ska vi bara hålla tummarna att den överlever flytten och inte blir för chockad och faller ihop och dör det första som sker. Det vore ju för trist :(


         

    

    <---- monsterbusken på plats!


Näe nu är det dags för jordgubbar och mjölk!
Det ligger en viss någon i soffan här bredvid och gnyr... och jag tror att det är det han vill ha :)

                              * tjingeling*

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-30 @ 20:33:39   

Nu saknas bara soffan :)

Har slutat nio och halv tio två dar i rad nu, och det känns så fruuuuuktansvärt tråkigt när det har varit sånt fint väder ute de senaste dagarna. Borde vara straffbart att vara tvungen att jobba när solen skiner :(
Hann dock med några solstrålar innan jag knatade upp till jobbet idag, ungefär en halvtimme mellan tio och Days of our lives vill säga  :)

När jag kom hem nu ikväll stod våran nya tv på plats. En 50 tums plasma - nice!
Toth och Pontus hade också tittat förbi och satt tillsammans med min goding och drack öl på altanen
(suck...den som ändå fick göra det...)

 Vi flyttade oss allihopa ut på framsidan och drog igång en massa Michael Jackson låtar på datorn, för att hedra den sen inatt mystiskt döde legenden.
Robin ringde mig imorse och undrade om jag hade hört vad som hänt, och dagens löpsedlar var täckta av
"Michael Jackson hittad död"  och förstås en massa olika spekulationer om vad som varit orsaken...

Hans sista konsert någonsin hade ju blivit uppskjuten på grund av hans hälsotillstånd, men nu blir den aldrig nånsin av istället...  Pontus som tänkt gå och se den var förstås lite nere.
Själv fattar man det nog inte riktigt. Han var/är ju en av de största inom musiken överhuvudtaget, och en sjukt grym dansare dessutom!
Men det som blivit mest uppsammat de senaste åren är väl alla "fel" han gjort, för media älskar ju att gotta sig i andras olycka som de flesta kanske vet....

Efter ett tag dök även Jon och Angelica upp, och nu känns det verkligen som att vi behöver den där jäklarns soffan!
Man rymms inte så många i samma vardagsrum annars (om inte någon ska vara tvungen att stå då förstås...)
Inom en vecka borde vi ha den, så snart är vi på plats med det mesta :) Känns bra!

Hela gänget drog vidare till nån uteservering för en och en halv timme sen, jag sitter kvar i soffan jag och tittar på Journeyman, ganska intressant avsnitt faktiskt :)
*usch va trist jag är*
Jag längtar SÅ efter att få njuta av ett stort glas vin.... sabla tjockmage...

Nä nu ska jag snart krypa ner, och vänta på att han kommer hem karln min. Hoppas det inte blir alltför sent bara, jag kan ju inte sova när han är ute och dricker öl... :(  inte förrän han kryper ner kan jag slappna av.
 ...konstigt men sant...fortfarande....


Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-27 @ 00:57:26   

tråkig nyhet..

Lilla Troy har blivit överkörd... :(

                                  

Skickar en tanke till Alicia Lena Isak och Jörgen
En massa kramar till er allihopa, och ta hand om varann ikväll ♥



Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-26 @ 00:02:45   

Jodå det blev en bra dag :)

Ledig tisdag är ju inte så dumt det heller :) inte så stor skillnad faktiskt mellan det och ledig måndag om jag ska vara ärlig...
Vi hade lite lagom bestämt att vi skulle upp tidigt idag för att inte slösa bort en hel dag i sängen. Och med Isak sovandes här så kändes det ännu viktigare. Första alarmet ringde tjugo i nio, de andra två (japp vi ställde TRE) gick igång klockan nio :)
Däremot "snoozade" vi allihop ända fram till tio innan vi tillslut rullade ur sängen haha :)

Käkade frukost i uterummet, och drog sen iväg på en liten handlingsrunda genom stan. Kom hem med ett badmintonset med nät som grabbarna parkerade på bakgården.
Jag ringde och sa upp elen i lägenheten idag, men enligt kontrakt så är det 30 dagars uppsägning på sånt, så om ingen ny hyresgäst flyttar in den första juli så får vi betala tills dess att nån gör det, eller en månad framåt.
Nåja. Ingenting är ju igång därnere i vilket fall som helst, kyl och frys är avstängda och inga lampor är på så det kan inte bli många slantar...

Käkade grill-lunch, även den i uterummet :) och när Jörgen kom för att hämta pyret så gick vi ner en sväng till Daniel för att kolla hur det blev efter att Bygglov farit fram.
Skitsnyggt!
Jag har då ingen aning om hur det såg ut innan, men av det lilla jag hört så förstår jag att de är supernöjda med resultatet.

Fick skjuts ner på stan när Robin åkte ut till Lövsta för att döma en fotbollsmatch, och knatade in på Indiska och köpte en tröja som jag inte kunnat släppa ur tankarna sen jag såg den :)
Eftersom klockan var så mycket, blev det inte mer än den affären jag hann in på, men det kanske var lika bra det.
Hade förmodligen shoppat en massa nya örhängen om tiden funnits, och jag har ju fortfarande inte tittat över de jag har än - trots uppmaning från han den där jag delar sovrum med :) hehe
Jag ska! Snart...
Var förbi farmor på vägen hem, och fick mig en kopp te och lite ostmackor o pratade lite strunt.
Hon tyckte förstås inte att det syntes så mycket än att det bor nåt litet inne i min kropp, men hon klappade mig lite på magen o skrattade i alla fall.

Har haft konstigt ont bakom höger skulderblad hela dagen, och svårt att andas. Och nu jäklar ska magen börja bråka också! Knodden växer förstås, så det är förmodligen "bra-ont" som känns, men det är ändå inge kul! :(
Skulle behöva ett bad... och en massage... och lite ompyssling överhuvudtaget...

Less e jag också. Missade sophämtningen, vilket betyder tå veckor till nästa gång de kommer!
Ååååååhh! Det måste vara en av de sämsta grejerna med att bo i hus :) Jäklarns sophämtning....
Men vi var båda två helt säkra på att det är imorgon bitti, då de för 14 dagar sen hämtade onsdag morgon.
Tyckte förstås att det var lite skumt att de på tvärgatan nedanför hade ställt fram sina tunnor igår redan, men tänkte inte mer på det...
Tjuvkikade lite i närmaste grannens tunna nu ikväll, och den var tom så de måste ju helt enkelt varit här idag.
Kanske bäst att fråga nån så vi inte gör om det misstaget.

Nu har mumsbiten kommit hem, och jag har bloggat färdigt!  *yes*
Hann till och med lägga in lite bilder från bröllopet, och det går megasegt att ladda upp dem till bloggen
(jäkla mobila bredband...)
Det tar ju lite tid det här, och han tycker att jag är såå tråkig när jag sitter vid datorn, så jag tänkte jag skulle försöka avklara den biten när jag är själv hehe... och jag lyckades!


ding ding ding ding diiiiiiing!   hejdå.  :)
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-23 @ 21:16:27   

25 dagar kvar till semester! :)


Eller 19 "jobbdagar" om man vill räkna på det sättet...


Har inget mer att tillägga idag, förutom att jag hoppas på en bra morgondag!

 
c u
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-23 @ 00:15:51   

Nya köksmöbler, finbesök och midsommarbröllop :)


I onsdags kväll fick man i alla fall finbesök! Kickan har kommit upp på visit från Uppsala, och hon och Tesen bjöd in sig själva på en liten fika. Så självklart tog jag och bakade en smulpaj med jordgubbar när jag fick höra att det vankades sällskap :)
Sommar och paj hör liksom ihop - nu har vi förstås inte sett så mycket av sommaren än men ändå...
Som grädde på moset hade våra köksmöbler kommit samma dag, och jag fick hjälp av pappa Albertsson att hämta dem uppe på Mio. Robin var på jobbet, så det var skönt att han kunde ställa upp.
Ungefär samtidigt som vi åkte från affären såg vi en helikopter hovra en bit ut över sjön, och konstaterade att det "såg lite häftigt ut"
Tio minuter efter att Jörgen åkt från vårat hus, ringde pappa och talade om att det nu har hänt, det vi väntat på i snart 18 år :)
Grannen och pappa hade ordnat en liten brasa på gården, som så många gånger förr, för att elda upp lite ris och annat träskräp som blivit.
Förstås hade någon sett den här brasan och trott att en villa i skogen stod i brand, och ringt sos.
Sådärja! :)
Brandbilar med blåljus och LT stod helt plötsligt på gårdsplanen, och så en polishelikopter i luften ovanför huset..
Gissa om de blev förvånade!

Men nu tillbaka till fikat...
Det var jättetrevligt att sitta o prata lite, synd bara att det händer så sällan :(
Kickilur åker tillbaka neråt igen idag söndag om jag inte har helt fel, och så vips så har några månader till sprungit förbi innan hon är uppe igen...
Och då tänker jag vara jättetjock hehe :)

Fredag var det midsommarafton och som de flesta midsomrar så kan man ju inte räkna med särskilt bra väder...
Jag och Robin var bjudna på bröllop vid Sunne kyrkoruin, och självfallet så regnade det precis den halvtimme som vigseln höll på. Inget innan och inget efter. Midsommar alltså....
Vi fick en buffé som hette duga till middag, och brudgummen själv - som är kock- hade gjort hela spektaklet själv med lite hjälp av sin bestman. SÅ jäkla gott!
Fick aldrig nåt kort av maten, var alldeles för inne i att lasta på tallriken vid det tillfället, men tårtan hann jag med!  :)
Strax efter tolv så åkte vi hemåt, jag skulle upp o jobba sex igår morse och kände att jag inte orkade vara kvar längre.

              
              
             
         

Jag blev också "vald" att hålla en kräftskiva för Emma och Kristian i september, och det kan faktiskt bli roligt trots att jag inte äter de små djuren själv.
Och så bestämdes det även att vi brudar ska hålla en tjejhelg i Stockholm, då ingen av oss hade möjlighet att vara med på möhippan då den blev så akut påkommen. Det är ju bara jag som bor kvar häruppe, alla andra är ju stationerade neråt i landet. Kristina bor ju för sjutton i Malmö, och det behövs faktiskt liiite planering inför en resa ändå...

Igår när jag jobbade var pappa in och handlade lite, eftersom det inte gick att få tag på nån tårta nånstans igår (det mesta var slutsålt, eller så var butikerna inte öppna) så tänkte han göra en egen :)
Påsen fylldes av en salig blandning ingredienser, så jag kunde inte låta bli att åka dit ut och smaka den när jag slutade igår.
Den var riktigt mumsig! Lite sölig då marängen smält ihop med marsansåsen, men jättegod!

                                                                                 

Madde är också hemma en sväng nu över midsommar, men hon låg förstås och sov när jag trillade in där vid femsnåret haha.

Nej nu är det dags att springa upp till jobbet. Ska upp och göra en beställning INNAN jag börjar jobba, har absolut ingen aning om hur lång tid det kommer ta, då jag ska beställa både mina och Evas saker. Och jag vågar inte chansa på den timme jag faktiskt har avsatt till det... :)

Tjingeling!

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-21 @ 11:25:54   

Usch för att sova ensam, även om det är för en god saks skull :)

               
                    
                   


Såhär ser förresten lillknodden ut! Vilken liten goding, eller hur? :)


Började sex imorse.... och har gått runt med fruktansvärd värk i fötterna hela dan! Har fortfarande ont, eller ondare ska jag säga, och även lyckats få ont i ryggen på kuppen.
Förmodligen för att jag gått konstigt idag på grund av att det gjort ont. Jag har ingen aning vad som är fel, men det bränner nåt för jäkligt i trampdynorna :(

Har hoppats på att mina nya skor (som vi får genom jobbet) skulle göra susen, och blev förstås jätteglad när jag hörde att de faktiskt kommit idag.
Lyckan försvann dock rätt fort, när jag inser att det inte var de skor jag beställt som låg i kartongen..
De hade såklart "utgått ur sortimentet", och blivit ersatta med ett annat par. Den enda liknelsen skorna emellan var för fanken färgen! De var svarta.
Åååh vad trött jag blev! Kunde ju inte behålla skorna, när de varken satt skönt på foten eller var särskilt snygga - så det var bara att lämna tillbaka.
Och nästa chans på ett par skor är tyvärr NÄSTA SOMMAR. Jippie.....

Haltade så småningom hem från jobbet, och blev glatt överraskad när jag fick se att mumsbiten hade jobbat järnet på hemmafronten hela dan! :)
Staketet på bakgården var borta, och möblerna vi tittat på till uterummet var köpta hihi. Även hatthyllan var uppskruvad på väggen. Allting känns SÅ bra just nu!

         

Självklart skulle möblerna invigas :) och för första gången på läääänge så sken solen, så det kändes som ett utmärkt tillfälle att grilla! Vi fick förstås trevligt sällskap av Jon och Angelica, och efter maten kom grabbarna på att de absolut skulle spela tennis(!) så jag skjutsade bort dem till tennishallen och sen for jag hem för att sova, trodde jag, men det är nu tre timmar sen och jag har ju inte somnat än :)
Plockade ihop i köket, och sen blev det liksom att jag hamnade här framför datorn. La in lite bilder i mina senaste inlägg, och tänkte att då kan jag lika gärna skriva ett nytt samtidigt.
Typiskt att det ska ta sån jäkla tid bara. Väckarklockan ringer 04.20 imorrn bitti. Inte så långt dit.... *suck*

Har precis sagt godnatt till Robin - på telefon!  :(
Han ligger 100 meter ner längs gatan, hos kusin Daniel som inte får vistas i sitt hus för tillfället.
Så min goding är husvakt inatt, och ska sen släppa in de som ska jobba imorrn bitti.
Bygglov ska göra det sista imorrn, och sen får familjen komma tillbaka :) Självklart hann han gå rakt in i en tagning när han klev in på gården haha, som de sen fick göra om... det är min gubbe det!

Men nu är det dags att ge upp.
Och infravärme måste införskaffas, annars får vi hålla tummarna för en riktigt varm sommar!
Godnatt!
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-17 @ 00:28:58   

Regn regn regn....

Den här veckan gick fort må jag säga... :)
Onsdag morgon, 06.00 åkte vi från personalparkeringen på Coop mot Dalarna.
Stannade i Falun, Borlänge och Mora för att titta på några Ica Maxi butiker som går väldigt bra, inför öppningen av Maxi här i stan i höst.
Det känns ju alltid roligt att gå in i en sån butik, men det beror ju på att de lägger sån fruktansvärd energi på sin specialavdelning, och den manuella kött/deli disken är ett STORT plus! I övrigt är den inte mer märkvärdig än vilken affär som helst, men det hinner man glömma bort när man blir så hänförd av allt det andra.
Hade en ganska trevlig tripp, om än väldigt lång! Var hemma runt nio på kvällen, och insåg då att jag i princip inte gjort annat än ätit och sovit under dagen.
Höll NÄSTAN på att ta en sallad till middag, men när en efter en ingrediens i den vegetariska måltiden inte föll mig i smaken blev det vips ett Chicky Meal istället..
Inte så jäkla konstigt att jag går upp i vikt!   *typiskt*

             

    

Torsdag och fredag minns jag knappt...
Efter jobbet i fredags somnade jag som en stock och var borta i fyra timmar - SÅ skönt med helg!
När jag tillslut vaknade var det någon annan som kände för en liten tupplur, så jag fick väl så lov att unna honom det då innan vi lagade en riktigt god thaimiddag i vårat fantastiska kök :)
Får förstås sitta i vardagsrummet några dagar till, men vi har faktiskt hunnit med att beställa köksmöbler den här veckan, så om tre dagar kommer köket i alla fall kännas någorlunda klart.

Igår hade vi en liten get2gether med cooparna ute i Lugnvik. Det var riktigt trevligt, med grillning, sång och kubbspel i regnet. Den gamla dansbanan på Persudden fick visa vad den gick för helt enkelt.
Brännbollen som det pratats om, blev tack och lov inställd :)
Hade förmodligen stukat både armar och ben om vi skulle sprungit efter en boll så jädrans blött som det är nu..
(om någon överhuvudtaget hade lagt nån själ i att försöka springa efter den)
Maria hade för övrigt en kastteknik i kubb som inte är av denna värld! Tack så mycket för att du livade upp stämningen lite där vi stod som dränkta höns! :)

             

Det har regnat i nästan två veckor i streck, och mer verkar det bli. :(  lite regn skadar ju inte men det här börjar ju bli löljigt...
Hoppas hoppas hoppas att det lugnat ner sig lite till fredag, då vi ska stå ute vid Sunne kyrkoruin och kasta ris...
Härligt bröllopsväder annars!

Kvart i elva igår kväll lämnade vi gänget, och drog snabbt som fanken iväg till hemköp för att kolla om de hade några jordgubbar kvar, och sen bar det iväg mot Hallen för övernattning och födelsedagsfika, då Alicia fyller år
idag.
Robbelibobban hade dock druckit av både det ena och det andra igår - och jag, som egentligen inte har nåt val - tog på mig att köra.
Hade pratsällskap ända tills vi svängde av E14, då sov han som en liten katt i sätet bredvid. :)

Det blev i alla fall en väldigt lyckad marängtårta med jordgubbar på, och jag ÄLSKAR marängtårta!
Vi var tyvärr tvungna att åka mot stan igen redan mitt på dan, för Robin började jobba klockan ett...
Hade gärna stannat längre.
Jag slängde iväg en liten beställning på godis, och for sen ut till mor och far för att fördriva tiden lite, ännu en regnig dag...
Hann inte mer än landa därute, förrän jag satt i pappas bil på väg mot Byggmax för att köpa lite elkabel, och på vägen fick vi även med oss en tårta från Tages (jordgubb!) som vi fikade upp när vi kom hem igen.
Sicken lyx! Tårta två gånger på samma dag hihi! :)

Efter fikat hjälpte jag till och drog el ute på bygget nån timme, hann åka in med en film till videoteket till sex, tillbaka igen för att äte lite middag på ön, innnan det sen var dags att åka upp och hämta min goding som slutade jobba klockan åtta.

Iiihh! tror det är nån som vänder sig lite i magen nu... haha :)
Ibland känns det bara för jäkla skumt...

Ja i alla fall....
Jag fixade risotto åt Robin till middag, som han tjatat om ett tag (mycket snällt tjat förstås, då det mest gått ut på att han tyckte det var väldigt gott sist)
Och så blev det marinerad kyckling och en massa sallad till det, klart man inte kunde låta bli att ta en portion!
*kan nästan känna hur jag sväller* suck...

Vi har också hunnit med ett mysigt litet bad ikväll, och Robin har dammsugit hela huset.
Och imorgon blir det till att städa färdigt i lägenheten och plocka med oss allt som är kvar så det inte blir panik i sista stund. Vorde så jäkla trist nu när vi ändå har haft så mycket extra tid till utflytt...
 
Natti natti och ajöken sa fröken! :)

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-15 @ 00:08:47   

Husköp och ultraljud! :)

De två senaste dagarna har varit riktigt händelsefulla!
Tog bilen ut till Hallen på förmiddagen igår, och gjorde färdigt allt med banken - tyvärr samma dag som räntorna gick upp, efter att ha legat stilla ett bra tag - men vi fick en rätt bra deal i alla fall :)
Sen skyndade vi oss in till stan igen för att träffa mäklaren och säljarna för att skriva på lite fler papper och vips så hade vi nycklarna till huset i våra händer. Tjohoooo! :)
Åh vad skönt det kändes att äntligen få komma IN, och inte bara stå ute på gräsmattan och sukta!

Vi började flytta med detsamma, och tog nån sväng upp med alfan innan vi fick hjälp av mamma, pappa och nette med cittran och släpvagn.
När vi kom upp till huset första svängen med släpvagnen så hade grannarna varit förbi med blommor och ett kort som hälsade oss välkomna till grannskapet. Det känns ju jättebra :)
På tre lass var lägenheten tömd, bortsett från några småsaker som vi ska kolla igenom innan vi  tar med dem.
Vi som hade tänkt ta det lugnt med flyttandet, eftersom vi har tre veckor på oss innan vi måste ut.
Skönt! :)
Jon kom förbi och hjälpte till och bära också, känns bra att det finns såna som vill vara med på ett hörn. Jag själv var ju totalt förbjuden att lyfta och bära nånting överhuvudtaget kändes det som. Tsss....

Köpte vedugnsbakad pizza från Reveljen som inflyttningsmat, o fy sjutton va hungrig jag var efter fem timmars rännande fram och tillbaka. Jag ar alldeles för uppe i varv för att hinna känna efter om jag var hungrig under tiden. Inte förrän det nästan var färdigt började man tänka på middagen som borde ätits tre timmar tidigare(!)
Pizzan satt som en smäck i alla fall, och trots att vi inte hade några bestick med oss upp (de låg förstås kvar i lägenheten) och vi fick sitta mitt på köksgolvet när vi åt, så var alting helt enkelt perfekt .
Lite overkligt, men perfekt :)

Jon kom tillbaka lite senare, tillsammans med Angelica och hemmagjorda chokladbollar, och det blev lite tea-time nere i vardagsrummet.
Konstigt att säga "nere i" men jäklar va mysigt det är med nivåskillnaderna! :)
Strax före tolv drog de hemåt igen, och jag och Robin gjorde lite småpyssel innan vi gick och la oss.
Vi hann tyvärr inte få upp gardinfästena ordentligt i sovrummet, så inga gardiner åkte upp. Däremot hängde vi upp en filt på stången framför fönstret i hopp om att den skulle stoppa lite ljus när solen börjar gå upp.
Nix pix, gick inge vidare. Vaknade vid fyratiden imorse i alla fall, som så många nätter förut... *suck*
MÅSTE köpa en rullgardin av nåt slag, och en riktigt riktigt svart sån!

Vaknade idag väldigt kissnödig som vanligt :) men fick ju INTE gå på toaletten! Gaaaaah!
Ska man på ultraljud får man inte kissa på några timmar innan.
Japp! Ni som inte har listat ut det redan - jag är med barn!
Och idag var det alltså dags att kolla om allt stod rätt till, och om det visade sig vara mer än en knodd därinne.
Men tack och lov så bär jag bara runt på en haha! :)
Man var i sånt chocktillstånd när man låg där så det fanns ingen tid att bli känslosam överhuvudtaget, det var ju för fasiken en liten alien som rörde sig på den där skärmen!
Helt sjukt vad man kan se av att kladda lite kall gelé på magen... Tyvärr ville det inte visa sig vilket kön det är :( och jag hade ju hoppats på att få veta. Tror ju inte jag skulle klara den överraskningen när man väl ligger där,
ville gärna vara lite förberedd...men icke.

Köpte några bilder av knodden såklart, och for hem och käkade frukost innan det var dags att åka och jobba.
Kändes dock som att man helst skulle stannat hemma och städat hela dan, men det får bli lite eftersom antar jag. :)

Efter jag slutat idag tog jag bilen bort på Ixo för att kolla om de hade några bra blomkrukor, men hittade inga och åkte tillslut upp till Jysk och köpte de jag tittat på tidigare. Tog en snabb sväng in på Mio när jag ändå var där och hittade ett köksbord som jag tror älsklingen skulle gilla. Det skulle bara ta en vecka att få det också, vilket känns just nu som ett av de mest nödvändiga köpen!
Hämtade Robin på coop på vägen hem, och vi satte igång med lite trädgårdspyssel. Han klippte gräset ett varv och rev bort lite ormbunkar ner mot muren, så det ser lite mer städat ut. Har ju varit lite lagom rörigt bredvid våran kompost, men så småningom har vi kanske tänkt få dit nån bänk eller soffa som alla kan få använda.
Och jag tog och planterade lite blommor i mina nya krukor, och blev faktiskt rätt nöjd med resultatet :)


            

Efter middagen fick vi först besök av kusin Daniel som gav oss en hylla i inflyttningspresent.
Tack så mycket! :)
Sen kom Jon förbi igen, och grabbarna tog och invigde bastun. Tydligen pratade de om detta igår, men att det var på allvar, det missade jag.
Fick serva med lite öl och vatten därnere, och när det lät som de skulle riva badkaret då var jag tvungen att gå ner o kolla vad de hade för sig. Bastat färdigt hade de i alla fall, och nu var det förstås också dags för att testa bubbelbadkaret!
Såg rätt mysigt ut :)

            


Även testat öppenspisen ikväll, men det luktar lite grillkorv här inne tyvärr...

Börjar bli superdupertrött nu, och jag hoppas verkligen jag slipper vakna lika tidigt imorrn bitti. Nog för att jag ska vara på jobbet klockan sex, men att bli väckt vid fyra känns lite väl..

*Tjingeling*
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-10 @ 00:05:18   

Var är mössorna!? Tjalalalalaaaa! :)

Sjung om studentens lyckliga daaaaag! :)
Japp, idag är det dags för kidsen att bränna fysikböcker och se till så att de vaknar med riktig baksmälla imorrn..
En sån där hangover så solbrillorna lika bra sitter på till söndag i alla fall... haha

Vaknade strax efter åtta i morse av ett sms från Roa som undrade om jag ville vara med på ett hörn på Emmas bröllopspresent, och med tanke på att jag haft RIKTIG idétorka på den fronten så tackade jag ja snabbare än kvickt. :)
Gick upp och satte mig i soffan, och det tog cirka fem sekunder så hörde jag en väldans liv utanför.
Tog mig fram till fönstret, lite diskret med tanke på att våra vardagsrumsfönster är enorma :) och såg en massa glada studenter pallra sig ner mot stan.
Hann nästan ta ett kort... :)


         

Kollade på Days of our lives, och tryckte i mig de potatisar som låg kvar i kylen sen igår, till frukost.
Knatade sen neröver jag också för att ta en buss upp till jobbet, och kände hur jag flinade ända upp till öronen när jag gick förbi alla lastbilar fulla med finklätt folk i mössor.
"BODIL. spring ikapp oss nu då!" stod det på baken av en :) Och en hade en text som lydde "Vi har tillsammans 6009 vänner på Facebook" hehe....
Åh, det känns som det var igår!!
Men ändå är det sju år sen jag själv åkte runt och skrek på ett flak, SJU ÅR! Helt sjukt...

Det närmaste jag har varit en studentmössa på sistone är väl när jag fick låna lillasysters en sväng ifjol när hon gick ut.


   

Tyvärr försvann det fina vädret på eftermiddagen och började regna ordentligt.
Trist att inte kunna sätta sig ner i Österäng ikväll bara... men det lär ju bli lite lugnare på stan, som min käre sambo sa lite tidigare idag :) hihi mycket moget.
Förmodligen håller sig många inne av de som tänkt gå ut och titta på studenterna också, jag är en av dem.
En annan är min syster, som så snällt skickade ett mms som berättade vad hon höll på med istället.
*dum idé*
För om hon tror att den INTE hamnar här på min blogg så får hon tänka igen hehe...


     <---- nice :)

Tog ett bad tillsammans med mumsbiten, och när vi var lagom skrynkliga kändes det som det  var dags för kvällsfika.
I alla fall för min del... jag älskar kvällsfika :)
Robin satt och smuttade på en öl som han hade kvar sen badet, och jag gjorde mig två äggmackor och te.
Teet hällde jag dock ut igen, för mjölken skar sig totalt av nån konstig anledning...  :(

Nu längtar jag bara tills helgen är över, måndag gör vi klart allt och får flytta in! :) Tjohooo! Tisdag = läkaren, onsdag åker jag och några andra från jobbet på studiebesök till Borlänge, sen är det torsdag och fredag och vips så har man helg och tre dagar ledigt! Yes!

Näe, blir hämtad strax före nio imorrn bitti, och Robin har redan somnat så det känns som att jag också ska krypa ner..

Nattinatti
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-06 @ 00:34:58   

Tuut tuuut! :)


Robin letade fram USB-kabeln som hör till hans telefon, så nu är det bara att tuta och köra :)

Var förstås tvungen att "testa" kameran på lite allt möjligt idag, och vet nu bland annat att Smile-shutter funktionen fungerar utmärkt haha kan dock inte lägga in några såna bilder för de blev raderade på en gång!
Jag, pappa och lillasyster satt och fikade hemma hos farmor, och flinade in i kameran mellan kaffeklunkarna.
(Vill bara meddela att det även går på fotografier med stora léenden)
Jag o syrran var där som förättningsmän i dödsboet och skrev på lite papper...

Vi var bara fram och tillbaka hem till farmor, och när jag kom hem igen var detta vad som mötte mig:

En väldigt trött liten goding :)




Fick sen skjuts upp till jobbet, där vi mellan 19-21 ikväll haft smygöppning, i våra nya snygga skjortor, med bland annat lite underhållning i form av tre glada musikanter som spelade gammeldansdängor i två timmar :)
Smakprov på rotfruktsgratäng och rostbiff, samt en demo av glasstårta utanför mejerikylen, gjorde en ordentlig trakikstockning den första timmen... jodå, då kommer gamarna... för gratis är ju gott har jag hört...
Det lugnade däremot ner sig sen, och det blev möjligt att ta sig fram igen för att fylla på varor.
Tog tag i brödavdelningen - såklart - sitter liksom i ryggen att börja med ens "egna varor" (trots att det nu faktiskt inte ligger under mitt ansvarsområde längre)
Nä jag ska ju börja beställa godis till veckan! Hehe det blir spännande :) Inte så stort område förstås, men skönt att ha något att bry sig om igen i alla fall, har ju gått tre veckor nu och bara lallat på... vilket är riktigt jäkla dödstrist! :(


         
Tre glada grabbar; "chiefen" som bjuder på dricka, och en bild av hur vårat lager ser ut en onsdag kväll...

    
En mupp som inte verkar fatta att utväxt är fult, och muppens föräldrar...

Hittade också mamma och pappa i butiken, men faktiskt inte för våra extraprisers skull, utan för att de skulle hämta Jeanette, och tänkte passa på att handla lite samtidigt (yeah right...)
Fick sen skjuts hem av dem, och hann se den sista halvtimmen av Greys.
Kom hem ungefär samtidigt som Robin men han smet ut lika fort igen. Han skulle ner på Marité och dricka nån öl med Jon och Olle o prata lite strunt som det lät.
Själv blev jag sittande med en förpackning hallonsorbet och en sked i soffan, och det tog inte många minuter innan jag fått i mig alltihop.
Men det är ju så gott! *typiskt*

                 <----Hallonsorbet-mage? :)

Har också hunnit prata med fröken Ljungberg ikväll, och hon har väl liksom listat ut vad som är i görningen :)
Det var ju ett tag sen vi umgicks nu, tror jag sett henne två gånger den senaste månaden.
Men ska försöka hinna med en fika nån dag, och uppdatera läget lite tänkte jag...

Nä nu ska jag prata lite med andra syster på msn ett tag, det var också ett tag sen!
Ajöken!
:)
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-03 @ 23:28:46   

17+ :)

Yes! Äntligen har min nya telefon kommit! :)
Har fixat o trixat lite med den, och insåg att det inte fanns något tillhörande minneskort, utan det skulle man alltså få köpa på sidan om. Kändes jäkligt jobbigt, ända tills jag kom på att jag sparat minneskortet till telefonen jag hade sönder. Perfekt! Stoppade i det, och vips så hade jag alla gamla kort framför mig igen, kort som jag inte sett sen maj ifjol :)
Nu måste jag bara införskaffa en USB kabel som passar så jag kan lägga in bilder på datorn.

Har också ÄNTLIGEN aktiverat mitt swedbank kort, och även testat det! Tog ut en hundring bara för att hihi.

 Igår gjorde vi en sväng till Ikea, och shoppade lite till vårat nya hem :)
Lite och lite förresten, handlade en servis som bara den gick på 1200 kronor(!), men vi ville ju ha något annorlunda och fick förstås betala för det också...
Hittade inga större grejer, men det blev lite nya sängkläder, matlådor och nya kastruller eftersom de vi har haft inte kommer fungera däruppe.
Två veckor kvar nu...
Och förstås lite annat smått och gott :) Robin hittade ett par finskor, och jag hittade ett par shorts och en kortärmad skjort-blus som kommer sitta som en smäck nu under sommaren ;)
 (det var faktiskt älsklingens idé, och en mycket bra sån också!)

Har tittat lite på Greklandsresor, men det känns som att pengarna inte kommer räcka till en planerad resa den här sommaren *suck*
Och får jag överhuvudtaget sätta mig på ett flygplan vecka 31??
Det skulle verkligen vara skönt att hitta på nåt tillsammans den här semestern, sen blir det väl lite svårt att göra något själva ett bra tag framöver kan jag tänka...
(Om inte mormor eller farmor kan tänka sig att ställa upp?) *hint hint* ;)

Alicia är på väg hit i skrivande stund, för att hämta en badkarshylla som vi inte kan använda sen..
Vi börjar sakta men säkert bli av med både det ena och det andra, lämnade även tillbaka tv:n som vi haft i sovrummet igår. Den har ju inte fungerat som den ska och vi har väl inte riktigt varit nöjd med den i övrigt heller, så det var ju skönt att det inte blev något krångel med det. Det är bra att handla grejer på jobbet ibland :)

Nästan alla hyllor är nu nerplockade, och badrummet är oigenkännligt, så det känns faktiskt som att man snart är på väg.
Har vi tur så kanske vi inte behöver vänta två veckor heller, det beror helt på hur smidigt det går med att få tag på mäklaren efter vi gjort klart allt med banken på måndag. Wiiiieeeee!


             Före och efter....

Nu har de varit hit och hunnit hämta hylla och hållare till toapappret, och lilla Lexie blir bara större och större! :)
Usch vad fort det går! (Vilket får en att tänka på andra småttingar som också växer fort...)
Vips så ska man väl oroa sig för att de inte kommer hem på kvällarna! *huvva*
Nåja, än är det ett tag kvar dit haha :)

Nää, sitter med tandborsten i munnen och ska runda av nu, hade faktiskt tänkt diska innan läggdags, men det får vänta till imorrn...
                     Godnatt och sovgott därute!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Allmänt | 2009-06-02 @ 23:32:39